Fitness for F-U-N?! Mahdotontako?

Tavoitteena tällä proggiksella on pyörtää ihmiset ajattelemasta, että tärkeintä treenaamisessa on tiukat äbsit ja täydellinen pylly. Väärin, tärkeintä treenamisessa on hyvä fiilis, raaka voima ja vetreä kroppa. Sen muodolla ei ihanniin olekaan sitten väliä.

Blogi on tahallaan nimetty fitness-blogiksi, sillä fitness suomeksi tarkoittaa juuri sitä itteään: kuntoilua. ”Urheilu”-sanaa ei sentään laitettu perään provosoimaan ketään. 😉 Tässä projektissa ei ole aamuaerobisia (paitsi ehkä vahingossa), ei punnita ruokia (paitsi kaupassa on välillä pakko, että saa hinnan), ei lasketa kaloreita eikä edes mitata sykkeitä. Ja palaudutaan ilman palkkareita.

Toiveena on, että kuntoilusta tulee hyvä mieli ja samalla saadaan heräteltyä keskustelua siitä, mitä ulkonäkökeskeinen kulttuuri tekee meille yhteisönä. Sen sijaan, että keskityttäisiin treenaamaan omaksi iloksi, kaikeasta pitää nykyään tehdä kisaa, kilpailua ja paikkojen kiristelyä. Ei ole tervettä! Me halutaan tälle stoppi!

Ravitsemusterapeutin työssä tutustuu monenlaisiin ihmisiin ja ravitsemuspulmiin. Vaikka syömishäiriöt ja lihavuus näennäisesti ovat pulmaspektrumin äärilaidoilla, näillä on yllättävän paljon yhteistä ja niihin molempiin vaikuttaa voimakkaasti ympäristö ja kulttuuri, jossa elämämme. Toivomme, että yhä harvempi havahtuu viisikymppisenä siihen, että suurin osa elämänstä on kulunut laihduttamiseen ja siihen, että on tyytymätön omaan fyysiseen (ja sitä myöten monesti myös henkiseen)  olemukseen.

Se erilainen fitness-blogi ”huipentuu” (ilmaisussa aimo annos itseironiaa) elokuun alkuun, kun blogikaksikko vingurtaa paappa- ja mummu-mallisilla pyörillään halki Kaakkois-Suomen. Pyörät mallia antiikki, koska Katri vastustaa varusteurheilua. Leena sen sijaan varmaan vetää palauttavia kompressiohousuja jalkaan pyöräilypäivien päätteeksi. 😀 Kaikesta ei olla samaa mieltä, mutta miksi pitäisikään?

Katrin ja Leenan pyöräexcu kulkee reittiä Savonlinna – Punkaharju – Lappeenranta  – Malmgård – Porvoo – Helsinki. Savonlinnan Oopperajuhlilta lähdetään ja päädytään parin olutpysäkin kautta pitämään hauskaa Flow Festivaleille – jee! Reitti valittiin aika randomilla – kunhan nyt jossain pyöräillään.

Nää pyörät ainakin huomattas! :) Mallia Amsterdam.

Nää pyörät ainakin huomattas! 🙂 Mallia Amsterdam.

9 kommenttia artikkeliin ”Fitness for F-U-N?! Mahdotontako?

 1. Mukana ollaan! Aiheeseen liittyvä yleisöluentohenkinen tapahtuma toteutunee Älä laihduta -päivänä Jyväskylässä JAMK:n Hyvinvointiyksikössä, kunhan vaan löytyy riittävän iso tila monisatapäiselle kuulijakunnallemme. 🙂 Päivän metkuista tiedotetaan lisää heti kun tiedetään lisää.
  -Katri

 2. Moi!
  Mahtava idea tämä blogi, itsekin olen tälläistä miettinyt perustavani, mutten ole saanut aikaan. Kiitos siis teille.

  Toinen, että kun täältä Savonlinnasta lähdette (milloin?) niin saisinko lähteä teitä saattamaan? ja jos olette yöpaikkaa vailla, niin sohvalla on tilaa 🙂

  Marjaana

  • Marjaana, you read our mind. Olemme puhuneet tästä jo Katrin kanssa. 😉

   Meidän pitää vielä lyödä se lähtöpäivä, mutta siihen elokuun alkuun se osuu. Pointtina on kuitenkin ihan lomaillakin, eli nähtyvyysideoita otetaan siltä seudulta vastaan!

   Jos oikein kirjoitusinto rönsyilee, otamme mielellämme vastaan myös muiden tekstejä ja ajatuksia, eli laita vaan tekstiä tulemaan, niin laitetaan koko kansan luettavaksi! 🙂

   • Jeps, kiitos, saatanpa vaikka kirjoitellakin 🙂

    sen voin luvata, että herkuttelunaatintoja ja nähtävyyksiä löytyy varmasti lähtöpamausta ennen ja jälkeen, pitäähän sitä tankata 😉

  • Joo, saat Marjaana pitää meille kunnon lähtöstarttipamauksen. Voit myös olla meille hyvä tekosyy lähteä juurikin Savonlinnasta! Ja saatille pääsee aina! 😀
   -K

 3. Paluuviite: Ei mul sit muuta | Se erilainen fitness-blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.