Matonpesu kera rinkan

Kaksipäivänen (siis -iltainen, töiden jälkeen) mattojen pesu-urakka opetti paljon. Esimerkiksi sen, että välillä alan vahvasti epäillä omaa älyllistä kapasiteettiani. Toisaalta lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Eli ainakin tiedän olevani ambivalentti tunneskaalaltani.

Eilen pesin onnistuneesti kolme mattoa. Hyvä alaselkätreeni ja hartioissakin se hullu jynssääminen tuntui. Puoltoista tuntia ja puhdasta tuli. Paljastettakoon, että en varmaan ikinä ole omia mattojani pessyt. Ainakaan en muista näin tehneeni. Hajamielisyys ei enää tule yllätyksenä. Piti siis pestä ja jynssätä kunnolla. Lähinnnä näön vuoksi. Ei ne nyt kovin likaisia ollut.

Jätin matot kuivumaan toivoen, että kukaan ei pöllisi äitini tekemiä ihastuttavia mattoja. Tänään päätin hakea ne fillarilla, kuten eilen olin ne matot sinne roudannut. Tarkoitus oli myös pestä suurin matoistani. Tässä kohti muistin, että kumit pitää pumpata. Kymmenenvuotinen yhteinen taival pumpun kanssa loppui kuitenkin tasan siihen paikkaan, kun olin venttiilissä kiinni. Aha, no ei sit mennä pyörällä.

Nohevana tyttönä en kuitenkaan aikonut ohittaa tätä aurinkoisen ja tuulisen päivän luomaa optimaalista matonpesusäätä. Halusin myös hakea eiliset matot turvaan.  Ensin katsoin Ikea-kassia. Ei, liian pieni. Sitten välähti – rinkka! Tadaa, sulloin koko komean jättimattoni rinkkaan ja terhakkaana suuntasin ulos. Matkaa ei todellakaan ollut kyllä kilometriä enempää.

Parkkiksen kohdalla iski toinen älynväläys: Ai, niin, mulla on Katrin siskon auto lainassa, kun sillä köröttelin Ruissista keskellä yötä kotiin. Ripeä tää ajatuksen juoksu kyllä. Toistaalta… hyvä ilma, aurinkoa, tsäänssit tummentaa rusketusta, rinkka köytettynä selkään… Ei, kyl mä nyt vaan kävelen.

Olin ainut rinkkailija, muut oli tullut autolla. Aika jännä. Testattu: kolme mattoa mahtuu keskikokoiseen rinkkaan hyvin, eikä paina juuri mitään. Rinkka mattoineen käy myös tosi hyvästä rantatuolin nojasta, kun lojuu kalliolla onnistuneen matonpesun jälkeen.

Auto, en vieläkään tarvitse sinua.

matot

Tarinan sankarit

2 kommenttia artikkeliin ”Matonpesu kera rinkan

  1. Sama auto jäi parkkikselle myös Ruissia edeltävänä torstaina, kun siskon kanssa lähdettiin ostamaan festariviikonloppueväitä. Matkaa markettiin oli muutama kilometri, mutta koska ei edes satanut paljoa ja molemmilla oli reput ja siskolla vielä satulalaukutkin, millä roudailla ostoksia kotiin, valittiin fillarit – tietenkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s