#kommentoikeskenäs

Se erilainen fitness – blogi sai haasteen ja luonnollisesti otti sen vastaan. Heftytraining Anna haastoi meidät kirjoittamaan aiheesta bodyshaming eli kropanmollaus (vapaa suomennos by Leena). Ei kovin vaikeaa, koska aihe on hirvittävän tärkeä aihe kehoaktivistit Mikkilälle ja Putkoselle. Here goes. (Leenan versio aiheesta.)

Lopussa syy sille, miksi en normaalisti ota selfieitä.

***

Case Isot tissit: Kaiken kansan ilo (paitsi kantajansa)

Omistaapa isot tissit! Naisellinen figuuri! Vähän niin kuin Marilyn Monroe! Bikinit ja iltapuvut saisivat vähän enemmän täytettä – seksiwau!

Tai sitten ei. Isorintainen ystäväni selvitti vähän tarkemmin, miltä elämä tuntuu, kun persoona tiivistetään pariin maitorauhasrykelmää. Tisseistä puhutaan ja niitä puidaan. Iloisesti unohtaen, että niiden kantaja on paikalla, tajuissaan ja ymmärtää kuulemansa. Tissit ovat ikään kuin oma eliönsä – niitä voi kommentoida kuin David Attenborough konsanaan: ”Sieltä tulevat komeat E-kupin rinnat kulman takaa. Ne tuntuvat vain vaivoin pysyvän paidan sisässä. Uhkea ilmestys ei jätä ketään kylmäksi.” Paitsi ehkä kantajansa, joka on helvetin kyllästynyt kuuntelemaan keskustelua tisseistään, koska omaa myös aivot ja ajatukset.

Karseinta on, että kuulemma isojen tissien omistaminen viestii, että nainen on löyhällä moraalilla varustettu. Se naisellinen figuuri siis muka kertoo siitä, että on helposti valmis levittämään parin jalkoja halukkaan ja himokkaan miehen edessä. Joku biologi voisi nyt selittää, mitä helvettiä luontoäiti on ajatellut sillä, että osalla porukkaa on isot tissit, jotka a) aiheuttavat niska-hartiakipuja b) sekoittavat ihmismielen (niin miesten kuin naistenkin) ääliötasolle.

#tissirauhaa

Case Perse: Saa koskea – eiku…

Itsehän omaan hyvän pyllyn. Ei, en tarkkaile sitä peilistä ja en ole koskaan ottanut belfietä. Tiedän tämän, sillä olen kuullut sen aika hiton monta kertaa. Eikä siinä, sehän kiva, jos pyllyni tuottaa iloa jollekin. En hirveästi jaksa aiheesta stressata (tai sitä miettiä). Toivoisin kuitenkin, että aiheesta keskustelijat ja  kommenttien jakelijat olisivat ensisijaisesti tyyppejä, jotka ovat lähikontaktissa kanssani tai hyviä ystäviä, joiden kanssa keskustelu saattaa olla hyvinkin intiimiä, mutta hauskalla tavalla.

Plus semmonen pikku juttu, että vaikka hanurini on siellä takapuolella, tunnen kyllä, jos sitä lääpitään. Ja guess what? Not cool.

Äh, en voi käyttää pylly-aiheista häshtägiä tässä kohti ilman, että se kuulostaa jotenkin tosi pervolta…. 😛 Eiku, no, voinpas! #pyllyrauhaa (hihihihhiii) #strangerstopsgrabbingmyass

Case ”Mutta ylipaino on KAUHEAN epäterveellistä!!!”

Elämme murroskautta. Joitain vuosia sitten fitness-kulttuuri leimahti voimallisesti valloilleen ja vaikka sen terveellisyyttä on kyseenalaistettu, voidaan kai vielä todeta, että se vaikuttaa kauneus- ja terveyskäsityksiimme melkoisesti. On mahdotonta kirjoittaa aiheesta ”ylipainoinen voi olla terve”, ilman, että joku nettikommentoija sekoaa ja alkaa tykittää vastakkaista viestiä siitä, miten hirvittävän epäterveellistä ylipaino on – ei siihen saa kannustaa!

KUKAAN ei kannusta ylipainoisuuteen. That is not the point. En myöskään hetkeäkään usko, että tyypit, jotka huutelevat vastaavia argumentteja ovat todella ylipainoisen ihmisen puolella. Meillä jokaisella on oikeus tulla arvostetuksi ja kunnioitetuksi tasan sen kokoisena kuin on, ei sitku (on normaalipainoinen, lihaksikas, urheileva ja ortorektisesti syövä kunnon kansalainen). Ravitsemusterapeuttina näen niin paljon painoahdistuneita ihmisiä, että toivosin todella heille #painorauhaa.

Pointti on nimenomaan asenne, ei terveys. Se, että porukkaa lannistetaan ajattelemaan, että et voi olla terve, hyvä ja moraalisesti kunnollinen (aihe, josta bloggasin alkuvuodesta), jos olet ylipainoinen, ei vaan motivoi ketään tekemään niitä muutoksia, joilla ihminen todella olisi mahdollisimman terve koosta riippumatta. Ne muutokset voivat johtaa  – tai ollla johtamatta – siihen, että paino putoaa, mistä toki on paljon terveyshyötyjä. Kunhan tämä tapahtuu niin, että mielenterveyskin siitä hyötyy, sehän hyvä. Jos taas fyysisesti paino putoaa, mutta pää sekoaa, paljon on pielessä.

#everybodyisbeautiful #painorauhaa #stopbodyshaming

Case Bodyshaming-ilmiö

Lasken oikeastaan kaiken paskanjauhannan kehosta bodyshamingiin kuuluvaksi. Sillä vaikka puhuttaisiin siitä, että vau, onpa sulla kaunis perse tai kivat tissit, niin onhan siinä vähän niinku vertailussa kaksi asiaa: ihanne ja kaikki sen ulkopuolelle jäävä.

Kaikki kropat ovat kivoja ja tästä taas kannattaa puhua. Lasken itseni kuuluvaksi jotenkin valveutuneiden kehoaktivistien piiriin, mutta silti saan itseni välillä kiinni ajattelemasta, että ”tämä vaatemalli ei tainnut sopia pitkäselkäiselle”. Who the eff cares? Jos huvittaa laittaa jotain päälle, niin sitten voi laittaa. Korosti tai latisti se sitten jotain osaa minussa tai ei. Se on vain vaate.

Plus minusta olisi kiva, jos ihmiset keskittyisivät oman tai muiden napojen sijaan johonkin vähän kehittävämpään. Onhan tämä oman itsensä parissa huseeraus oikeasti ihan pelleilyä. Se ei tutkitusti lisää onnellisuutta tai tee meistä millään tasolla parempia ihmisiä. Jos tavoittelee onnellisuutta ja tyytyväisyyttä, toisten auttaminen sen sijaan olisi aktiviteetti, johon kannattaa satsata. Kunhan sen tekee ilman, että näännyttää itsensä siinä sitten. Toisten auttaminen ja siinä sivussa ihmisiin tutustuminen ehkä myös vähentäisi tarvetta arvottaa kanssaihmisiä kehonosien perusteella.

Eeppiset selfiet

Ajattelin, että pitää hyvän asian puolesta alistua selfien ottoon lapun kanssa. Realismia hain salilta, kun aattelin, että tulee sitten semmoset autenttiset, hikiset, tukka pystyssä, coolit kuvat. Tuli sit tämmöset. Hikikin kuivui 10 minuutin kotimatkalla.  Tutisevat kädet lisäsivät sopivasti haastetta. Kuvamateriaalia 17 kuvan verran ja kyllä, tässä on tarkimmat ja onnistuneimmat otokset. Tadaa! Enjoy!

valokatkaisija

Ja alussa oli valokatkaisija.

 

viekoitteleva seinä

Sitä seurasi viekoitteleva seinä.

silmät kiinni

Silmät kiinni näyttää aina hyvältä.

blogi kieli poskella

Kieli keskellä suuta onnistuu paremmin.

katse kamerassa

”Pakko onnistua, kun on katse kamerassa!”

kieli edessä

Selfieiden ottaminen on hanurista.

blogiin lapsi ilme

Onnistunein otos! And that’s a lot said.

lappu hampaissa

Lopulta hallitsin tekniikan melko hyvin.

2 kommenttia artikkeliin ”#kommentoikeskenäs

  1. Paluuviite: #ruokarauhaa | Se erilainen fitness – blogi

  2. Paluuviite: Vielä viisi kiloa – Läski-monologin jälkipuintia | Se erilainen fitness – blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.