Oodi keholle

Viikon kehotietoisuuspostailun, älälaihduta, oikeesti älä – juttujen ja laihdutusbisnes-dissailun jälkeen on sanottavana enää tämä Älä laihduta – teeman hengessä.

Olen hyvä sellaisena kuin olen.

Kehoni on hyvä sellaisena kuin se nyt on, ja sellaisena, kuin se joskus tulee oleva. Ajoittain suurempi, joskus pienempi. Välillä raihnaisempi, välillä vetreämpi. Silti se kantaa aina sisällään sitä tärkeintä: minuutta.

Kehossani on niin paljon hyvää, että en tiedä, mistä aloittaisin ihastelun. No, otetaan tarkasteluun varpaat ja jalkapohjat. Semmoiset somat nykeröt, jotka kuitenkin tarttuvan voimakkaasti kiinni kesäauringon kuumentamaan kallioon, kun kiipeän sitä pitkin ylöspäin. Pitävät minut kiinni siinä kuin gekon konsanaan! (Tasapainoilu auttaa myös.)

Polvet. Ilman niitä en pääsisi syväkyykkyyn, joka yksinkertaisuudessaan kiehtoo minua hirvittävästi tällä hetkellä (miksi? koska se on yllättävän vaikea liike ja siksi mielenkiinto pysyy yllä).

Selkä, joka kantaa sisarusten lapset reppuskissa ja tarvittaessa hyvän ystävän hänen syntymäpäivänään baariin. 🙂 Ja jota pitkin menevät kylmät väreet, kun joku hellästi piirtelee kuvia selkääni.

Hartiat, jotka jaksavat nostaa teinit Flow’ssa katsomaan bändejä korkeammalta. Ja jos niitä joku hieroo, olen onnesta soikeana!

Kädet ja käsivarret, jotka huitovat, kun innostun kertomaan tarinaa. Käsivarret, jotka kaartuvat halaamaan ystävää, rakastettua, perheenjäsentä tai pörröistä eläinystävää.

Vatsalihakset, jotka kipeytyvät kun nauran hervottomasti hauskoille jutuille treffeillä kivassa seurassa. Suu, joka vääntyy hymyyn samassa tilanteessa. Ja uudelleen seuraavana aamuna.

Reidet, jotka puskevat minut ylös tunturin rinnettä luistelusuksilla äheltäessäni. Ne, jotka puristavat jonkun muun reittä vasten, kun löhöilemme sohvalla tai sängyllä. Jotta toinen ei vaan karkaisi.

Sydän, joka hakkaa aina vaan. Silloin, kun spurttailen, odotan esiintymistä tai kun jännitän mielenkiintoisen ihmisen tapaamista. Ja silloin, kun tapaaminen johtaa nautintoon.  Ja vaan kun olen.

Silmät, jotka näkevät niin paljon kaunista, hyvää ja ainutlaatuista kadulla kävellessäni. Mahtavat harmaat viikset omaava mies moottoripyörän selässä odottamassa valojen vaihtumista – onpas hän charmantinnäköinen! Nuori mies, joka näyttää siltä kuin olisi karannut Kun Harry tapasi Sallyn – elokuvasta – Sallyn vaatteissa. Upean omaperäistä! Siro, pitkä tyttö, jonka iho hehkuu kuulaana ja pirtsakan vaalea nuttura pomppii hauskasti pään päällä hänen taluttaessaan pyöräänsä kadulla. Parrakkaat miehet sulavarakenteisten fiksipyöriensä päällä nojaten seinään – ehkä kaveria tai tyttö- tai poikaystävää odotellen. Tummaihoinen tyttö ylittämässä katua übercoolissa nahkapaloista tehdyssä nahkatakissaan – miten voi joku näyttää noin kauniilta ja toisaalta niin vahvalta! (Lähde: Helsingin kadut tiistaina 5.5.2015).

Katsokaapa kunnolla keskittyen ympärillenne. Uskon, että näette saman kuin minä.

Täydellisen kauniita tyyppejä, eri kokoluokissa, eri tukan värillä varustettuna, naamakarvoilla tai ilman, pitkänä tai lyhyenä.

Ja mikä heitä kaikkia yhdistää: Ainutlaatuisuus.

Ei ole yhtään samanlaista kehoa, ei samanlaista olemusta. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kantaa kehoaan, ei ole yhtä oikeaa kehon mallia tai painoa kullekin pituudelle.

Älä laihduta. Rakasta itseäsi ja pidä itsestäsi ja kehostasi huolta. Mieli voi paremmin, kun keho on kunnossa. Sillä kehomme kantaa sitä tärkeintä: minuutta.

Kiitollisena kehostaan

Leena

me at 1840 m outside

Tässä kehoni on hilannut minut suksineen päivineen 1840 m korkeuteen Mt McKay – huipulle Falls Creekissä Australiassa. #sormiselfie

 

***

Muut Älä laihduta – päivää edeltäneen viikon kirjoitukset:

Kelvotonta laihduttamista

Kenen on vastuu, kun aineenvaihdunta on pilalla ja pää hajalla?

#ruokarauhaa

Ei tehdä tästä nyt vaikeeta

Kun syöminen ei täytäkään – Mitä tarkoittaa ahmintahäiriö?

Mittanauhalla ei voida mitata ihmisarvoa – vieraskirjoitus

***

ala-laihduta-logo

Älä laihduta – päivä on ensi viikolla keskiviikkona 6.5.  No Diet Day on vuosittainen, kansainvälinen teemapäivä, jolloin yritetään muistuttaa, että laihduttaminen voi olla varsin haitallista. Elämäntapojen kohentaminen ja hyvinvoinnin lisääminen sen sijaan ei ole.

Se erilainen fitness – blogissa on julkaistu Älä laihduta – päivää edeltävällä viikolla lähes joka päivä uusi juttu teeman ympäriltä.

3 kommenttia artikkeliin ”Oodi keholle

  1. Paluuviite: älä laihduta! | Mary Ihmemaassa

  2. Paluuviite: Koska kroppani on – kirjoitushaaste | Se erilainen fitness – blogi

  3. Paluuviite: The new normal is… | Se erilainen fitness – blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.