Barbiemaa

Tasapäistämiskeskustelu on käynyt yhteiskunnan kaikilla aloilla kuumana. Että maassa maan tavalla ja erinäköisyys on epäilyttävää, joidenkin mielestä ihan turvallisuusriski.

Minäpä kerron, että todellinen turvallisuusriski ihmiskunnalle on nimenomaan se tasapäistäminen. Laiskistumme henkisesti, kun seuranamme on pelkästään samankaltaista väkeä ja samoja ajatuksia. Kehity siinä sitten.

Entä miltä näyttää, kun kauneusihanteet johtavat tasapäistämiseen? Eräässä valtiossa tätä onkin jo kokeiltu meidän kaikkien muiden puolesta. Se näyttää tältä:

Screen Shot 2015-08-30 at 20.52.39

Ei, tässä ei ole sama nainen eri kampauksilla vaan tässä on Etelä-Korean missikisojen kilpailijat. Minusta he kaikki näyttävät ihan samalta.

En ole sokea etniselle erilaisuudelle, vaan nämä neidit, jotka ovat kuin samalta linjastolta missikisoihin putkahtaneita, ovat kaikki retusoineet kasvot tyypillisten etelä-korealaisten (lue: pitkälti länsimaalaisten) kauneusihanteiden mukaan.  Etelä-korealaisetkaan eivät tämän artikkelin mukaan erota heitä toisistaan. Ihailtavaa tässä on se, että eri kirurgit saavat näin valtavan tasalaatuista tulosta aikaiseksi!

Tämä itsensä leikkauttaminen ei suinkaan ole vain harvojen juttu, vaan melkoisen yleinen ilmiö, vaikka toki kallista sielläkin. Ulkonäköön ollaan valmiita laittamaan paljon rahaa peliin, sillä ulkonäkö takaa menestystä niin avio- kuin työmarkkinoilla. Ja kyllä, myös miehet fiksaavat itseään kirurgisin toimenpitein. Leukaperät pienenee, silmiä kaivellaan esiin, ihot vaalennellaan, tissit laitetaan törrölleen… Naiset muokataan Barbien näköiseksi, miehet Kenin. Tältä siis näyttää aasialainen versio lasten kammarin leikeistä brought to real life!

Screen Shot 2015-08-30 at 21.12.50

Kauneusleikkausten syyt ovat moninaiset.

Minusta tämä oli kauhean kammottava ajatus: KAIKKI näyttäisi samalta! Eikö tämä nyt olisi myös hirvittävän epäkäytännöllistä? Kukaan ei erota toisiaan. Ja eikö tämä jos mikä ole turvallisuusriski. ”Epäillyn tuntomerkit: kapeat kasvot, pieni leuka, suuret silmät, pikkuruinen nenä, vitivalkoiset hampaat…” Aivan kuten jokaikisellä muulla.

Enemmän tämä taitaa kuitenkin olla arvokysymys. Ihmiset ovat kauniita siksi, että ovat erinäköisiä ja -kokoisia. Persoonallisia. Nämä artikkelit luettuani arvostan entistä enemmän Helsingin katujen tyylikirjoa sekä ihmisten erilaisuutta muutenkin. Minä nimittäin ainakin haluan kehittyä ja oppia erilaisilta ihmisiltä.
Laajemmat jutut aiheesta:
http://www.elephantjournal.com/2013/05/koreas-plastic-surgery-mayhem-is-finally-converging-on-the-same-face-here-are-the-miss-korea-2013-contestants-photos/

http://www.newyorker.com/magazine/2015/03/23/about-face

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s