Kallista kuraa ja karkkia

Tunnustuksen paikka. En ole ikinä saanut yhtäkään annosta VLCD-, eli ENED-pussia alas. Oksennusrefleksi on väistämätön.

Ken ei tiedä, mistä nyt puhutaan, niin avataan vähän. VLCD on lyhenne sanoista very low calorie diet ja ENED taas erittäin niukkaenergiainen dietti.  Uskomatonta, mutta totta, nämä huijaustuotteet saavat olla markkinoilla . Eikä siinä vielä kaikki. Nämä ovat osa Käypä hoito suositusta lihavuuden hoidossa. Joo, jos halutaan saada paino keinotekoisesti vauhdilla alas, niin siihen nää tosiaan toimii. Sen sijaan lihavuuden hoitona? Ei, ei todellakaan.

Olen ollut huono ihminen. Olen joskus selittänyt potilaille, miten näitä käytetään ja ohjannut laihduttamaan näillä. Se on ehkä hirvein ammattimoka, jonka olen koskaan tehnyt. Muuten olen pyrkinyt hyvin vahvasti ”do no harm” -toimintaan. Anteeksi kaikille, joille olen näistä puhunut ja kannustanut käyttämään.

Puolustuksekseni sanottakoon, että en tiennyt silloin paremmin, enkä vastavalmistuneena varmasti tajunnut riittävästi lihavuudesta ja sen hoidosta, jotta oisin voinut olla kriittisempi. Kyseenalaistamista kun oppii vasta vuosien mittaan. Mutta aina voi oppia ja tarvittaessa pyytää julkisestikin anteeksi.

Toinen puolustuksen pointti on, että ihmiset olisivat kyllä löytäneet nämä tuotteet, nutrilettit ja pelit, ihan itsenäisestikin ilman apuani. Niitä nimittäin kaupitellaan aikas aggressiivisesti.

Se pitää laskea ENED-tuotteitten kuitenkin kunniaksi, että en oo kuullut, että niillä ois kukaan maksaa saanut hajalle.  Mutta sappikohtauksen voi äkillinen laihtuminen aiheuttaa. Onneks ne sappikivet ei satu yhtään tai mitään *sarkasmivaroitus* Tässä jutussa piti käsitellä myös ENE-tuotteita, mutta luulen, että jätän niiden ruotimisen toiseen kertaan. Päivän aihe liittyy sen sijaan ruoankorvikkeisiin.

Kun syöminen väsyttää

Sain juttuvinkin Facebookista, että suoramarkkinointi-kavanien uusinta uutta (?) on Juice PLUS+ -tuotteet. En ollut ikinä kuullut näistä, mutta hyvä, että kuulin, koska voidaan ottaa semmonen tuoteselosteiden luetun ymmärtämisharjoitus tähän. Ensin kuitenkin muutama sana tieteellisestä sumutuksesta.

”Tätä on oikein tutkittukin!”

Eipä oikeastaan ole. Juice PLUS+:lla on kökköä suomea sisältävä nettisaitti, jossa esitellään erilaisia terveysvaikutuksia ja hyötyjä. Ei tosin tuotteesta, vaan kasviksista, hedelmistä ja marjoista sekä näiden sisältämistä ravintoaineista. Horistaan antioksidanteista ja niiden vaikutuksista, vitamiineista, mitä näitä nyt hevi-osastolta ja marjametsistä löytyvistä herkuista löytyy.

Sivustolla viitataan lasten terveyttä määrittäneeseen ”seurantatutkimukseen”, jonka firma on itse tehnyt, kukaan ei ole kontrolloinut mitään ja jonka tulokset esitetään pylväsdiagrammina tai mitä lie palkkeja nämä nyt ovatkaan. ”Tulokset” perustuvat kyselylomakkeeseen, jonka vanhemmat ovat saaneet täyttää. Edellisestä linkistä, joka vie MLM Watchin sivuille (MLM = multilevel marketing), löytyy myös kysymykset, joita perheille on esitetty.

1425116875651

Mikä tässä ihan eniten mättää (niiden biljoonien tutkimusvirhelähteiden lisäksi)?

Noh, siis. Tutkimukseen osallistuu lapset, jotka nauttivat tutkimusjakson aikana ilmaisia tuotteita. Purukapseleita, joissa on marjoja ja hedelmiä, nam. Pillereitä, joissa on tosi kallista mehumäskiä tai vastaavaa. Mitä tekevät vanhemmat? No, he osallistuvat tavallaan myös, sillä saadakseen ilmaiset tuotteet lapselleen, he ostavat omat tuotteensa.

Lisää Juice + -tutkimusten ruotimista löydät tästä blogista. (Pisteet pt:lle, joka rehellisesti kertoo omat sponssinsa ja vielä päälle pyytää kysenalaistamaan hänenkin markkinointinsa. Mikä sekin voi olla markkinointikikka… hmmm….)

”Melkein kuin naapurin maanviljelijältä tilaisi!”

”Miten Juice PLUS+ tuotetaan?” -osiossa esitellään karpalon tuottaja ja söpösti piirretty tuotantoketju. Jutussa vilahtelee termit ”suoraan pellolta”, ”auringon kypsyttämät” ja ”huippulaatua”. Tuotteella on myös SGS Institut Freseniuksen sertifikaatti. Mikä se on? No, en todellakaan tiedä.

Halpaa kuin haiseva silakka

Sillä tämä juttu todella haiskahtaa… huijaukselle. Mennään vihdoin siihen tuoteselosteiden lukuharjoitukseen, jonka alussa lupasin. Tekniikan ihmelapsi ei nyt osaa säätää niin, että kuva näkyisi suurempana (joo, yritin kyllä vaikka mitä), mutta kuva suurenee klikkaamalla.

Screen Shot 2016-07-20 at 17.21.21

 Tuote 1. Juice PLUS+ -marjasekoitus. Helpotin oppituntia ja alleviivasin ongelmakohdat. Mennään järjestyksessä.

 • ”Tuote sisältää vaihtelevissa määrin” ainesosia. Siis aha, tässä ostetaan tuote, jossa voi olla jonkun verran mustikkaa tai sitten homeopaattinen hönkäys? Kiva, no, onneks tän tuotteen kuukausihinta on vaan 32 euroa, että silleen ei oo niin tarkkaa, mitä tässä on.
 • Tuotteessa on niin vähän marjaa, että siihen pitää lisätä C-vitamiinia, jota lisäyksen jälkeenkin on äärettömän vähän. Suositellusta päiväannoksesta, 2 kapselia, saa hukeat 36 % päivän saantisuosituksesta.
 • Tuotetta ei suositella raskaana oleville. Mistä lähtien marjojen syönti on ollut vaarallista raskaana oleville?

Screen Shot 2016-07-20 at 17.24.44Tuote 2. Kasvissekoitus-kapselit.

 • Sama juttu kuin edellisessä, että itse asiassa nuo vitamiinit on dumpattu lisänä kasvisjauhesössöön. Siltikään vitamiinimäärät eivät päätä huimaa, kun annostelu on kaksi kapselia per päivä.
 • Tällä kertaa varoitetaan, että lääkäriltä pitää saada lupa, jos meinaa lapsille ja raskaana oleville antaa. Muistutuksena, että ihan peruskasviksia saa syödä maisteluannoksia 4-6 kk iästä lähtien. Raskaana olevien pitää nauttia kasviksia raskausaikana.
 • Yhdessä hedelmäpuristeen kanssa 55 egeä kuussa.

Screen Shot 2016-07-20 at 17.21.21

Tuote 3. Marjapurutabletit 

 • Nyt on energisyyttä pienessä paketissa! Tuoteluettelon ensimmäiset raaka-aineet ovat nimittiän tapiokasiirappi ja ruokosokerimehu.
 • Hedelmäjauheseoksen osuus on 7,6 %. Blow your mind.
 • Taas on lisätty vitskui, mutta himmaillen. Neljästä purutabletista saa jopa 35 % päivän C-vitamiinista. E- ja foolihappopitoisuudet sentään on suuremmat. Mutta ei nämäkään lukemat itse marjoista tule, vaan lisästä.
 • 38 euroa kuussa. Aika kalliita viinikumikarkkeja mun mielestä.

Screen Shot 2016-07-20 at 17.30.35

Tuote 4. Kasvissekoitus-purutabletit. Nam. 😛 Nyt alan jo toistaa itseäni, mutta siis…

 • Vitamiinit lisätty. Saanti neljästä tyynystä 80 % päivän saantisuosituksesta muiden paitsi C-vitamiinin osalta, joka on taas 38 %.
 • Sokerien lisäksi tuote sisältää huimat 8,3 % vihanneksia. Eikö tässä kandeis olla huomautus ”saattaa sisältää jäämiä kasviksista”?
 • Hedelmä- ja kasvispurutyynyt yhteensä 38 euroa kuussa. Sillä saa tällä hetkellä verrattaen kallista kotimaista paprikaa noin 7,5 kiloa. Ihan vaan vertailun vuoksi.

Pikainen laskutoimitus loppuun… Jos ostaisin kaikki nämä tuotteet ja söisin suosituksen mukaan, tämä lysti (sisältää myös ne hedelmäpillerit ja -purutabletit) kustantaisi 163 euroa. Sillä saisi aika hemmetin paljon kasviksia ja hedelmiä lähikaupasta. Lisää tuotteita, kuten ateriankorvikkeita löytyy näiden nettikaupasta läjäpäin.

Pikainen yhteenveto, miksi nämä ovat hölmöjä tuotteita:

 • Hiton kalliita vitamiineja.
 • Huijausta markkinoida erityisesti kasvis-, hedelmä- ja marjakärjellä—ei näissä oo niitä nimeksikään.
 • Hevi-osaston ja marjapuskien hyveitä ei voi purkittaa pillereiksi. Yritetty on, mutta koska ruoka ja ravintoaineet on niin maagisia, niitä ei voi noin vain jalostaa purkitettavaksi tuotteeksi. (Huomaatteko, alan oppia markkinointikieltä?)
 • Höpöhöpön verhomaista tiedeviittaan. Aku Ankkakin on uskottavampi referenssi kuin nämä näiden kyselylomakkeet. Toimiskohan omassa gradussa tämä viittaustapa?
 • Raivostuttavaa lasten terveyteen vetoamista täysin katteettomin perustein.
 • EI jatkoon. Todellakaan.

Kovastihan nämä kaupittelevat hullua energiaa, elinvoimaisuutta ja tajunnan selkeyttä. Olen joskus naureskellut (blogin FB:ssä ainakin), että mitähän mulle tapahtuisi, jos olisin vieläkin energisempi ja touhukkaampi. Lentäisin ehkä kuuhun maagisilla voimillani?  Come to think of it…  😛 Tajunnan selkeyttä oisin tänäänkin kyllä monesti tarvinnut, mutta se johtui siitä, että saastutin aivojani tällä hutulla.

Oikotie onneen—paitsi että…

Pointti nyt kuitenkin on, että kaikki nämä pillerit, pulverit, sheikit, patukat ja pilipali-ruoankaltaiset valmisteet ovat pääosin kukkua. Ne eivät laihduta tai tee terveemmäksi.

Ateriankorvikkeet,  pikalaihdutukset ja ravintolisät myyvät meille lupauksia, joita ne eivät mitenkään voi lunastaa. Terveys ja hyvinvointi ei tule rapisevassa kääreessä eikä sheikkerissä huljuteltavana liuoksena. Ei myöskään pureskeltavina kasvis- tai marjageelityynyinä.

Terveys ja hyvinvointi tulee siitä, että opettelee, mitä kannattaa kaupasta ostaa, miten kokataan ja miten tehdään hyvistä liikunta- ja unitottumuksista tapa. Ennen kaikkea mietitään, mitä sitä elämällään haluaa tehdä ja millainen ihminen siinä omassa elämässä seikkailee.

Hektisessä ajassa ei tarvita lisäenergiaa, vaan pysähtymistä ja priorisoimista, oman elämänpolkujen siivoamista ja terveitä ihmissuhteita.

Mainoslauseiden kavalkaadi

Loppuun tunnelman keventäjä (tai verenpaineen nostattaja, miten vaan), eli mainoslauseiden parhaimmistoa. Reiluuden nimissä linkkien kera! Älkää silti ostako.

”Valitsemalla proteiiniyhdistelmän, annat kropallesi laajan spektrin tärkeitä ravintoaineita.”

Laajan spektrin saadaan ihan pureskeltavana ruokana myös, ei tartte olla teollinen jauheseos. (Tää ei oikeastaan edes liity tähän juttuun, mutta oli pakko sisällyttää tuon dorkan lauseen takia.)

”Complete—täydellinen elämäntapa” (ateriankorvikeet)

Ahaahaa! Joo, masokistille.

”Käyttöohjeet: Lämmitä kattilassa 300 ml rasvatonta maitoa (0,1 % rasva). Lisää yhden pussin sisältö (29,5 g jauhetta) ja sekoita vispilällä. Odota noin 1 minuutin verran ennen syömistä. Keiton valmistamisessa on noudatettava näitä ohjeita. ”

Korostus oma. Vaihtoehtoinen tapa ehkä sniffata tai suoneen tiputus? Hauskinta muuten on, että tätä kasviskeittoa toisaalta mainostetaan mm. näin:

+ keitto hyvinvointisi parantamiseksi (Tää on mun all time favourite nyt! Keitto, joka parantaa hyvinvointia – woop, woop!)
+ täydellinen ateriankorvike (Subjektiivinen määritelmä uskon.)
+ sopii vegaaneille (Siis sekoitetaan rasvattomaan maitoon…? Eikö maito tule lehmästä…?)
+ valmistettuna kasvimaitoon (Mutta se maito…? Ohjeesta ei saanut poiketa!)

P.S. Jos haluat syödä edullisesti ja maukkaasti heviä, niin muista Satokausikalenteri.

***

Tässäpä englanniksi hyvät artikkelit aiheesta:

http://www.devingrayfitness.com/debunked-juice-plus-a-research-review/

http://www.mlmwatch.org/04C/NSA/juiceplus.html

http://www.mlmwatch.org/04C/NSA/crf.html

 

Advertisement

31 kommenttia artikkeliin ”Kallista kuraa ja karkkia

 1. Kaiken muun hyvän lisäksi tossa vihanneskeitossa näyttäisi olevan suolaa 2,6g/annos. Niitä kun sen kaksi pussia vuorokaudessa pistelee, niin siinähän ne suolarajat jo paukkuvatkin kivasti.

 2. Kaikki missä on inkivääriä on lain mukaan sisällettävä tuo teksti, ettei suositella raskaana oleville, marjoista ei siis kyse siinä kohtaa.

 3. Kiitos tästä. Olen seuraillut tätä keskustelua näistä pillereistä enkä todellakaan ole kyllä nielaissut mitä tästä on kerrottu. Joten kiitos että olet perehtynyt tähän =)

 4. Luojan kiitos joku kirjoitti tästä, ihmeellistä miten monet ovat hurahtaneet tähän touhuun kuin olisi joku lahko kyseessä!

  Toivottavasti ihmiset nyt säästävät rahansa ja ostavat tuoretta sen sijaan.
  Kiitos! ❤

  • Hah, just laitoin tohon toiseen kommnettiin, että kuulostaa nyt kyllä vähän kultti-meiningiltä! 😀 Jep, ei päivää näiden tuotteiden kanssa. Jos on kriittisyyttä ns. virallistahoja kohtaan, niin mihin hittoon se jää, kun tulee puhe kaupallisista valmisteista. Plus että jos minä saan taustat selville, saa muutkin. Eli se kriittisyys kandee vielä muuttaa teoiksikin. Kiitos palautteesta!

 5. Kiitos tästä jutusta ❤ Kirjoituksesi oli jaettu pääkallopaikalle eli itse juice plus/freetox-ryhmään josta tänne löysin.

  Minua surettaa kun aivan loistavalähtökohtainen ryhmä joka on kerännyt kokoon valtavan määrän huipputerveysasioista tietäviä ihmisiä, on samalla verkostomarkkinointiryhmä tuotteelle joka auttaa pelkästään plasebona.

  Ko ryhmässä pitäisi suosia läpinäkyvyysperiaatetta mutta olen huomannut kun juice plussasta kiinnostuneet ovat tiedustelleet faktoja kuten sitä, miten paljon kapselit itseasiassa vastaavat kasviksia, kysymys kierretään sataprosenttisesti.

  Ryhmässä annetaan ymmärtää että pariin kapseliin on ympätty 30 kokonaista kasvista/hedelmää kun totuus on että kapseleissa on vain hitusia kustakin kasvista.

  Ja KOSKAAN kukaan ei ole, kumma kyllä, mainostanut että tuotteiden vitamiinit ovat lisättyjä.

  …Tai että kapselien aito sisältö pyörii siinä 8% paikkeilla.

  Ryhmässä kannustetaan ajattelemaan kapseleita "porttihuumeena." Käytännössä tarkoittaa sitä että kun panostaa rahallisesti paljon tuotteeseen jonka pitäisi muuttaa elämä, alkaa muuttamaan elämänvalintojaan terveellisemmiksi suosien muutenkin kasviksia. Mieli on kiinnostava kone ja kalliit täyteainepillerit saattavat toimiakin tässä tarkoituksessa ja tietysti plasebona todella hyvin. Tuotteessa kun on niin vähän vaikuttavia aineita sisältäen lähinnä kallista sokeria että mainostettujen fytoravinteidenkin saanti jää minimaaliseksi vaikutuksen ollessa vain psykologinen. Mielihän kykenee parantamaan pitkälti kehoakin jos vain siihen uskoo.

  Ko. ryhmässä kritiikki on myös kielletty koska se on negatiivista ja siksi puolueetonta tietoa on hyvin vaikea saada.

  Itse pysyn ryhmässä loistavien keskustelujen, suuren tietomäärän ja myös hyvän, positiivisen hengen vuoksi mutta toisinaan se on hyvin vaikeaa.

  • Moi! Kiitos palautteesta. Aiemmin sain jo yksityisviestinä tietää, että siellä aiheesta puhutaaan. Ei millään pahalla, mutta tuo ryhmä taitaa jo täyttää kultin määritelmän. Tsiisus.

 6. Kannattaa varmaan kokeilla tuotetta ennen kuin täysin lyttää sen… Itsekin lähdin kokeilemaan tyylillä ”taas joku verkostomarkkinointihuijaus, no kokeillaan kun luontaistuotealalla olen muutenkin”. Vaikutukset kyllä yllättivät positiivisesti. En kyllä tiedä mitä noissa kapseleissa on, nukun paljon vähemmän kuin ennen (ennen nukuin aamulla johonkin 10-12 asti) nyt herään aivan virkeänä noin klo 8 ?! Lisäksi päivällä ei väsytä yhtään ja energiaa riittää muutenkin paljon enemmän kuin ennen. Elämäntapoja en ole muuttanut kapseleiden aloituksen jälkeen. Mietin jopa, voiko noissa kapseleissa olla jotain piristettä? 😀

  • Minun kokemukseni eivät ole tässä se juttu, kun puhutaan tutkitusta ja testatusta tiedosta. Plasebon vaikutus on niin suuri, esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa plasebo-hoitojen teho on huimat 40 %, joten minun kokemukseni eivät muuttaisi kritiikkiä mitenkään. Samalla tavalla ihminen reagoi negatiivisesti ja oireillen, kun ajattelee, että ruoassa tai lääkkeessä VOI olla jotain haittavaikutuksia. Plasebot ja nosebot ovat tieteellinen tosi seikka ja kuvaavat hienosti mielen voimaa. Sen sijaan, että käyttää hurjasti rahaa lisiin, kannattan itse sitä, että ihmiset valjastavat oman mielensä vahvemmin avuksi oireiden hoitoon. Kukin tekee omat ostopäätöksensä, mutta suuressa mittakaavassa kyseessä on kyllä rahastusbisnes, ei hyvinvointibisnes.

 7. lensku: Tarkoitin kommentillani, että voiko näissä kapseleissa olla jotain ei-niin-laillista ”piristettä” sillä muutos on oikeasti ollut ihan huomattava. En usko että pelkkä plasebo tämmöistä aiheuttaa.

  Olen välillä aivan euforinen, päässä tuntunut sähköiskuja ym. Välillä olen todella oudon riemuissani, itsevarma, teen suuria suunnitelmia yms. alkaa menemään johonkin hypomaniaan tämä olotila? Tiedän mm. masennuslääkkeillä olevan samoja vaikutuksia.. ja en siis itse käytä mitään lääkettä, enkä ole masennuslääkkeitä koskaan käyttänyt. Kummastuttaa vaan, miten muka kasviskapseli voisi saada tällaisia vaikutuksia aikaan? Enkä muuten saa nukuttua öisin, kun ennen olen nukkunut hyvin aina…. taidanpa pitää taukoa kapseleista, ja katsoa loppuuko nämä vaikutukset…

  • Aaaah, okei! No, silloin tietysti olisin huolissani, jos näin on! Onhan noista löytynyt ties mitä jäämiä, että kaikki on mahdollista, vaikka aika hurjalta kuulostaisi. Kokeilehan, miten tauko vaikuttaa. Aikamoista.

  • Äh, en tajunnut tosta iherbin sivustosta, mitä oikeasti sisältää (otsikot ranskaa). Pikaiseltaan sanon, että satsaisin edelleen mielummin niihin oikeisiin hedelmiin ja marjoihin ja kasviksiin…

 8. Hei, olen seurannut nyt muutaman ystävän täydellistä hörähtämistä Juice+ -tuotteisiin. Kun kyselin tuotteista osittain noita tekstissäsi kertomia seikkoja, kumpikaan heistä ei osannut vastata.

  Tämä oli hyvä kirjoitus, kiitos. En edelleenkään aio käyttää Juice+ -tuotteita. Haen itse marjat metsästä ja syön lisävitamiinit tarvittessa vaikka apteekin vitamiinipurkeista. Tulee mieleen, että onko näillä käyttäjillä ollut hyvä ja monipuolinen ravinto käytössä ennen näiden tuotteiden käyttöä.

 9. Olipas hauska kirjoitus :)! Ainoa syy miksi olen itse kiinnostunut näistä kyseisistä tuotteista on 4v lapseni (törmäsin tuotteisiin uudestaan vuosien jälkeen myöskin siellä Freetoxaajissa – ja syynsä sille oli etten aikoinaan jatkanut näiden tuotteiden käyttöä). Olen yrittänyt todellakin vaikka mitä mutta jos lapsi saa päähänsä ettei kurkusta mene alas jokin niin sehän ei mene. On kausia kun vihanneksia ja marjoja uppoaa mutta on kausia ettei uppoa. Ja koska meillä on paljon infektioherkkyyttä, niin en ihan täysin luottaisi siihenkään, että kyllä lapsi tietää mitä tarvitsee ja mitä ei. Joten kyllä, pääosin olen samaa mieltä kirjoituksesi kanssa siitä, että niin paljon parempaa olisi hankkia marjat ja kasvikset tuoreina ja vaikkapa mehustaa tmv mutta kun asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia. Mutta ehkäpä enemmän otitkin kantaa siihen lahkolaisuuteen ja hurahtamiseen ilman kunnon taustatietoja.

  • Heippa ja kiitti hyvästä kommentista! Jes, ei oo mustavalkoista, mutta minua harmittaa näissä tuotteissa ihan eniten juurikin tuo lahko-meininki, pyramidibisnes ja se, että tuotteet eivät todellakaan ole mitään kasvisten, hedelmien ja marjojen korvaajia – ihan vaan suht surkean ravintosisältönsä takia. Tsemppiä makumaatkoihin! Hyvä rentous tuntuukin niiihin olevan sulla. 🙂

   • Vasta nyt luin blogia enemmän ja huumori kyllä osui ja upposi 😀 Olisi ehkä kannattanut lukea ennen ensimmäistä kommentointiani niin olisin ymmärtänyt postauksen vielä paremmin :).

    Juu välillä tuntuu, että näistä suoramarkkinointitouhuista puuttuu täysin maalaisjärki vaikka joskus sattuu jotain helmiäkin sinne joukkoon (siis tuotteiden puolesta – ehkei niinkään muuten :).

    Jos irtoaisi sellainen postaus joskus (ei ehkä liity ihan blogin ydinajatukseen mutta kuitenkin) että miten ihmeessä tunkea alle kouluikäiselle kurkusta alas niitä tärkeimpiä ravinteita kun tahtotilaa löytyy kaverilla omasta takaa välillä vähän liikaakin? Ja vieläpä jos ne olisi sieltä helpoimmasta päästä 🙂 Ei mitään tuntien valmistusaikoja. Välillä kun on yrittänyt mehustaa (vieläpä oikein – tsadaa – slow juicerilla) vaikka mitä sieltä makeimmasta päästä (kaveri voisi elää sokerilla jos saisi itse päättää) ja ainoa kommentti on yäk mutta sitten saattaa joskus vetää viikon putkeen lampaanmaitofetasalaattia nokkosilla ja merilevällä höystettynä sekä aamiaiseksi että iltapalaksi… Mutta niihin kausiin kun mikään järkevä ei uppoa, kaipaisin ideoita – ja ehkä jotain muuta kuin noita JuicePLUS kapseleita 🙂

 10. Heh, joo, tämä on tämmöinen ikuisuuskyssäri. Hyviä juttuja lasten syömisen tueksi löytyy Neuvokas perhe -sivustolta. Sieltä esim. tämä juttu: http://www.neuvokasperhe.fi/lapseni-ei-syo-kasviksia-mita-tehda

  Mutta kannattaa ehdottomasti tsekata myös muut sivuston tekstit ja vinkit, vaikka tämä ei iskisikään. Voi olla, että sieltä löytyy lisäidiksiä.

  Toisto, lempeä kannustus, osallistaminen ja esimerkkinä oleminen. Hyvin usein tämä takaa sen, että vaikka lapsuudessa kasvisten kanssa kakellellaan, niin jännästi siellä varhaisaikuisuudessa voi tilanne ollakin ihan eri. 🙂

 11. En ole enempää perehtynyt kuka tämä ”lensku” on, mutta kysyn vain keneltä sinä sait rahoitusta tämän jutun kirjoittamiseen?
  En ole Juice+ kokeillut, enkä tämän kirjoituksen perusteella tee päätelmiä tuotteesta. Särähti korvaan tekstissäsi tutkimusten vähyys / ”ja jonka tulokset esitetään pylväsdiagrammina tai mitä lie palkkeja nämä nyt ovatkaan”, tämä kertoo suoraan kuinka pienestä ”bisneksestä” on kyse, kun ei ole ollut mahdollisuutta tehdä suuria tutkimuksia. Hyvä vain. (todennäköisesti tiedät tämän itsekkin) Paljonkohan lie menee näihin apteekin hyllylle luokittujen ravintolisien tuloista tutkimuksiin ja markkinointiin. En halua edes tietää. Ja vielä aiheeseen liittyen. On kummallista miten googlesta etsimällä juice+ :an- ja (esim.) vitaelab sponsoreita, vitaelabilta löytyy paljon kauppaketjuja ja juice+ enimmäkseen yksittäishenkilöitä. Suuret yritykset näkivät, että juice+ saa näkyvyyttä ja haluavat lytätä jo heti kättelyssä.
  Herätkää ihmiset ❤🌿

  • Hahah! 😀 Itseltäni. 😉 Eli toiminimellä toimin ja tämä blogi on aina ollut ja tulee aina olemaan itsenäinen, vapaan ajattelun ja itseilmaisun kanava. Lenskun tiedot löytyy sefb.fi – esittelystä tai leenaputkonen.fi -sivustolta.

   Jotenkin sympaattinen ja koominen ajatus, että tämä ”indie”-blogi saisi keltään mitään rahoitusta. 😀 Kiitos päivän nauruista.

 12. Kiitos hauskasta ja samalla erittäin asiapitoisesta kirjoituksesta! Täällä Sveitsissä tuttavani yritti myydä minulle Juice plussaa. Hän käyttää sitä itse ja uskoo siihen, mutta epäilykseni heräsi koska se olisi pitänyt tilata hänen kauttaan Tupperware -periaatteella. Niinpä Juice olisin sijaan aloin tekemään aamuisin smoothieita joihin mätän vähän kaikkea, marjoja, pinaattia, inkivääriä, joskus muita vihanneksia, yrttejä, kaikenlaisia hedelmiä, spirulinaa, chlorellaa ja muita superfoodeja. Vuoden verran olen tätä harrastanut ja flunssakierre on katkennut, yleinen vireystila kohonnut ja hyvä mieli ja kuidut tulevat vielä kaupan päälle.

 13. Paluuviite: Verkostomarkkinointi ja mehukapselit – Tiia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.