Body Pride -hengessä: ”I became my own role model”

Kehopositiivisuus-päiviä ei voi olla koskaan liikaa. Ai, miksi ei? Koska sellainen pitäisi tietenkin olla joka päivä ja ilman, että siitä tarvitsee muistuttaa. Huomenna Helsingissä kutienkin vietetään Body Pride -tapahtumaa, jossa juhlistetaan #lupanäkyä -hengessä kaikenlaisia kehoja.

Ehkä joku päivä voidaan iloita samaa asiaa ilman, että tarvitsee alkaa käymään sitä iänikuista keskustelua ylipainon riskeistä ja esteettisistä arvotuksista… Odotan, että saan kohtaa taas kirjoittaa blogiin vastineita, kuten JOKA VUOSI Älä laihduta -päivän jälkeen. Mutta not to worry, kyllä minä kirjoitan. Niin kauan kuin on tarvetta. T: kehoaktivisti.

Minulle kehopositiivisuus ei ole todellakaan pelkkää ulkokuoren hyväksyntää, vaan se on vahvasti sitä, että kelpaa KOKONAISENA – ei pelkästään ajatusteni vuoksi, ei pelkästään ulkonäöni takia, vaan sekä että.

Eräs mies selitti joskus, kuinka ”menestyn” (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) ulkonäköni takia (jatkokouluttautumisella, kovalla työllä ja aktiivisuudella saattaa olla osuutta asiassa…). Samaan aikaan hän kuitenkin halveksui feministisiä ajatuksiani ja sitä, että en ole ”riittävän” timmissä kunnossa. Se oli taas näitä, kun mikään eri riitä ja tämän takia tätä tyyppiä ei kauaa mukana roikotettu.

Mainittakoon kuitenkin, että olen tosi vähällä päässyt huonojen kokemusten suhteen. Varmaan 95 % elämäni miehistä – kavereista ja seuralaisista – on valtavan hienoja tyyppejä, joille olen ihan kokonainen tapaus.

Ystävien tuki on tärkeää, mutta siltikin ainut varma tapa selvitä tästä ristiriitaisten viestien viidakossa selväjärkisenä on olla välittämättä ja olla itsensä paras ystävä ja roolimalli. Kelvata itselleen KOKONAISENA.

Tässä ihanan idolini Ashley Grahamin inspiroiva puhe Body Pride -päivään!

2 kommenttia artikkeliin ”Body Pride -hengessä: ”I became my own role model”

  1. Kehopositiivisuus on hyvä juttu. Naisia kohtaan on liikaa ulkonäköpaineita ja heitä pidetään seksiobjekteina.

    Mielestäni miehet voisivat alkaa kannattamaan työttömyyspositiivisuutta. Miehiä kohtaan on liikaa menestyspaineita, heitä pidetään menestysobjekteina. Useimmat naiset eivät edes suostu harkitsemaan seurustelua sellaisen miehen kanssa, joka ei tienaa enemmän kuin nainen itse. Jos kaikki miehet olisivat työttömiä, niin naisten olisi pakko alkaa kelpuuttamaan miehet omana itsenään.

    • Kiitos palautteesta. Voihan se noinkin olla. Tosin luulen, että fiksu nainen osaa tehdä eroa sen työttömyyden syyn takia. Varmaan siinä on vähän semmoinen pohdinta käynnissä, että osaako kundi pitää itsestään huolta ja miten oma-aloitteisuus vaikuttaa. Mutta tokihan on miten aktiivisia vain, joilla on vaikeuksia löytää töitä esim. alueellisten syiden takia. Itse en ole kuullut kenenkään pohtivan tapailemansa miehen palkkapussin kokoa, mutta ehkä ne on eri naiset, jotka semmosia miettii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.